Σκαφών - Marine

Κατασκευαστές

Μπαταρία Marine 100Ah

RM31

Νέο

Κωδικός M31
Τύπος Kλειστού
12 V Volt
100 Ah Αμπέρ
780 CCA Αμπέρ εκκίνησης
Διαστάσεις: 330x175x240
Πολικότητα:

Περισσότερες λεπτομέρειες

166,00 €

Πληροφορίες

1 ΕΤΟΣ ΕΓΓΥΗΣΗ

Μπαταρία MARINE ROYAL  M31  12V 100Ah - 780 CCA  εκκίνησης , κατάλληλη για φορτηγά , σκάφη, τρακτέρ, μηχανήματα, 
Ο τύπος M31 εκκινούν εξωλέμβιους κινητήρες έως 200, 300 και 400 ίππων, αντίστοιχα.

Starting & Deep Cycling, Dual Purpose, με πόλους & βίδες

Χαρακτηριστικά βύθισης

DOD: 2200 κύκλοι / βύθιση 20% & 680 κύκλοι / βύθιση 50%

Το βάθος εκφόρτισης της μπαταρίας (DoD) δείχνει το ποσοστό της μπαταρίας που έχει αποφορτιστεί σε σχέση με τη συνολική χωρητικότητα της μπαταρίας. Βάθος εκφόρτισης ορίζεται ως η χωρητικότητα που αποφορτίζεται από μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία, διαιρούμενη με την ονομαστική χωρητικότητα της μπαταρίας. Το βάθος της εκφόρτισης εκφράζεται κανονικά ως ποσοστό. Για παράδειγμα, εάν μια μπαταρία 100 A h αποφορτιστεί για 20 λεπτά με ρεύμα 50 A, το βάθος εκφόρτισης είναι 50 * 20/60/100 = 16,7%.

Στις περισσότερες τεχνολογίες μπαταριών, όπως οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος και AGM, υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του βάθους εκφόρτισης και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Όσο πιο συχνά φορτίζεται και αποφορτίζεται μια μπαταρία, τόσο μικρότερη είναι η διάρκεια ζωής της. Γενικά δεν συνιστάται η πλήρης αποφόρτιση μιας μπαταρίας, καθώς μειώνει δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Πολλοί κατασκευαστές μπαταριών καθορίζουν ένα μέγιστο συνιστώμενο DoD για βέλτιστη απόδοση.

Κύκλος ζωής

Η κυκλική διάρκεια ζωής είναι ο αριθμός των κύκλων φόρτισης / εκφόρτισης που μπορεί να διατηρήσει η μπαταρία κατά τη διάρκεια της ωφέλιμης ζωής της και εξαρτάται από το πόση χωρητικότητα της μπαταρίας χρησιμοποιείτε συνήθως. Εάν αποφορτίζετε τακτικά τις μπαταρίες σε χαμηλότερο ποσοστό, θα έχει πιο χρήσιμους κύκλους από ό, τι εάν εξαντλείτε συχνά την μπαταρία στο μέγιστο DoD της. Ανάλογα με το βάθος της εκφόρτισης και της θερμοκρασίας λειτουργίας, η τυπική μπαταρία μολύβδου-οξέος παρέχει 200 έως 300 κύκλους εκφόρτισης / φόρτισης. Ο πρωταρχικός λόγος για τη σχετικά μικρή διάρκεια ζωής του είναι η διάβρωση του θετικού ηλεκτροδίου στο δίκτυο, η εξάντληση του δραστικού υλικού και η επέκταση των θετικών πλακών. Αυτές οι αλλαγές είναι πιο διαδεδομένες σε υψηλότερες θερμοκρασίες λειτουργίας. 

Η παρακάτω εικόνα είναι εικόνα πληροφοριών DOD δεν αφορά την συγκεκριμένη μπαταρία.

18 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: